Novi Sad
07.11.2014.
15:15 > 11:11
Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski i direktor Fonda "Evropski poslovi" Siniša Lazić demanovali su da potonji prima platu veću od 431.000 dinara.
  • Sasa - avijaticarko naslelje

    10.11.2014 10:31
    rani radovi Predraga Novikova
    Ima jos mali detalj o Predragu Novikovom, zapravo dva detalja. Secam se tih davnih ranih 90tih, DS Novi Sad nije ima vise od 200 clanova.
    Novikov je bio jedan od njih, i upravo je on bio u komisiji koja je primila Bojana Pajtica preletaca iz Narodne stranke Milana Paroskog.
    Prvi zadatak Pajtica i Novikova je bio da uniste reputaciju Paroskog.

    Drugi detalj je nasa saradnja sa drugim opozicionim strankama pre svega SPO. Novikov se zesce borio prtiv SPO nego SPS. Sam je tvrdio da su nam SPO konkurencija i da cemo morati da delimo vlast. Nama to tada nije bilo uopste jasno, zeleli smo samo promene.
  • Sale Zrenjanin

    10.11.2014 09:17
    Projekti
    Novikov nije dozvoljavao da organizujemo obuku za pisanje projekata. Satalno nam je ubaciovao klipove u točkove i tvrdio da samo njegov Fond to može da radi. Meni na kraju ipak nije jasno šta radi taj Fond a ne radi Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju!?
    U čemu je razlika?
    Zašto se ne spoje pa budu efikasniji a mnogo jeftiniji?
  • Rastko

    10.11.2014 09:14
    Rastko Beograd
    @Brisel i hvatanje magle
    Tačno je za masoneriju. On je član lože ''Sveti Jovan'': http://www.rgls.org/loze-pod-zastitom-rvls/

    Već su se vodile rasprave o njegovom isključenju jer se čovek maksimalno izgubio u priči, ne poštuje starešine niti priajtelje a u Briselu nanosi veliku štetu.

    @Fina
    Pa moguće je jer onaj koji se bavi kontrolom pokrajinski finansija a on se zove Zoran Radoman sve ovo pušta.

    @Džoni - Vajsmiler
    Nažalost nije ni SNS bolji, ali mene više boli kad sve ovo radi onaj za koga si krvario, prolivao znoj i suze.
  • Brisel i hvatanje magle

    09.11.2014 19:03
    @Jovan
    Andrea Stajić više nije žena novinara Dnevnika, već je u blagoslovenom stanju sa nekim diplomatom iz Misije RS u Briselu, sa kojim kancelarija Vojvodine deli kancelarije tamo.
    Inače, Andrea Stajić je 11 godina studirala književnost i na osnovu toga postala PR, valjda zbog komunikacionih veština.
    Novikov ima zaštitu Bojana Pajtića, nikome ne podnosi račune, radio suprotno od naloga koji su dolazili iz Vlade, posvadjao se sa Ivanom Dulić Marković, Kozlovačkim, Bugarskim, a sada odbija da izvšri Lazićeve naloge, kao neposrednog pretpostavljenog.
    Nije isključeno da je ceo članak u dnevnim novinama koje su objavile "istine" o platama lansirao Novikov preko svojih beogradskih veza /rotary, masonerija, east-west i sl. udruženja u kojima želi da bude član/, kako bi diskreditovao Lazića.
    Novikov je inače smenjen na insistiranje Pastora, kao predsednika UO Fonda, koji nije mogao da saradjuje sa Novikovim jer je ovaj odbijao apsolutno sve naloge nadredjenih institucija.
  • lidija.polic@gmal.com

    09.11.2014 18:28
    Lidija
    @Jovan
    Potpuno ste u pravu. I nije samo ona jedina zena novinara koja je zaposlena u Fondu.
    Tamo radi i Ivana ciji je muz bio novinar na radio sajmu. Novikov je takodje bio zastupljen na ovom radiju.
  • Jovan

    09.11.2014 14:43
    Bravo za Radio021
    Za razliku od novine Dnevnik vi ste dopustili komentare. A znate li zasto Dnevnik to ne dozvoljava?
    Pa zato sto je pomenuta PR menadzerka, Andrea Stajic, supruga novinara Dnevnika.
    Inace Dnevnik je godinama unazad pisao hvalospeve o Predragu Novikovu i Fondu.
  • Službenica

    09.11.2014 12:52
    Lazić je direktor Fonda od maja 2014 i pokušava da vrati fond u pravcu zdravih i konkretnih EU poslova i projekata.
    Prethodnik mu,Predrag Novikov, od 2006-2014 je u potpunosti obezvrednio koncept bavljenja evropskim poslovima. Poziciju je koristio za svoje lične interese, imao plaćen stan i hranu u Briselu, službeno vozilo koje mu je bilo na raspolaganju non stop, sekretaricu (PR, gorepomenutu), a kao službeni računar imao Apple Macbook pro (verovatno je kao državni činovnik radio renderinge i animacije pa mu je bio potreban iMac).
    Avionske karte u biznis klasi kupljene godinu dana unapred i nepojavljivanje na radnom mestu u Novom Sadu samo su jedan fragment bahatosti.
    Sve to je izmedju ostalog rezultiralo sa tri tužbe koje su se vodile pred Osnovnim i Višim sudom u Novom Sadu, za mobing, i povredu prava iz radnog odnosa koje je učinio prema nekim zaposlenima.
    Novikov je nosilac kanadskog državljanstva, te je zbog sumnje da je zastupao interese i drugih država podignuta krivična prijava protiv njega zbog odavanja službenih tajni.
  • Jozo

    09.11.2014 12:50
    Šta tužilac radi
    '98. pred najavljeno bombardovanje, Novikov je zbrisao u Kanadu.
    To nije dovoljan dokaz ljubavi prema Srbiji, već uzima 20.000 DM od JKP ''Tržnica'' kao otpremninu.
    I tako 20 godina ispred Pajtića brani interese Vojvodine.
    On pametan a komšije i svi ostali budale.
  • Filip NS

    09.11.2014 12:49
    Odgovorni su: Novikov, Stajić, Bugarski, Radoman
    Lazić je po svom dolasku u Fond uredno nastavlja da isplaćuje duple plate.

    Pored Lazića, Novikova i Stajić odgovorni su i Zoran Radoman, pokrajinski sekretar za finansije koji izvršava isplate i čiji je sekretarijat zadužen za pravilno funkcionisanje pokrajinskih finansija. Takođe odgovornost snosi i Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju pod čijim ingerencijama radi ''Fond evropski poslovi''.

    Pored svega ovoga poslovanje Fonda, predstavništva i aktivnosti Predraga Novikova su veoma problematične. Više puta je dolazilo do sukuba između Novikova i Bugarskog a sada i Lazića, međutim ovaj prvi uživa zaštitu Pajtić dr Bojana i nastavlja da se ponaša na način kao kada je počeo karjeru u JKP ''Tržnica''.
  • fina

    09.11.2014 11:06
    O cemu vi pricate???
    Radim u vladi Vojvodine za 21.500 a moj direktor uprave i njegovi zamenici oko 140.000.Nacelnici imaju 100.000 i razno razni novopridosli zamenici,pomocnici,savetnici 1,2,3 oko 85.000 dali je to ta demokratija o kojoj pricate.Vi gospodine i vama slicni trebate dobijati plate u restoranu Gondola posto ste tamo kao inventar za vreme radnog vremena.Prof.Petrovic i njegovi vise vremena provode na kafenisanju i tako stalno.Mi koji posteno radimo uvek trpimo posledice.Gospodin Vucic kad je skidao plate trebao je reci koliko je to minimalna plata posto ja imam 21.500 a tu je uracunat topli obrok i regres a imam 34godine staza(svi pricamo o transparentnosti pa da to bude na listi za platu kliko je topli obrok i regres)Bugarskom se devizne dnevnice isplacuju i retro aktivno kako to moze???
  • Dalibor

    09.11.2014 00:15
    Hvala Bogu!
    Hvala Bogu da je Redrag Novikov dosao na red. Ne mogu da verujem da je ovaj covek koji je sam sebe nazivao ''vojvodjanskim Oli Ren'' toliko bezobrazan. Pa u Vecu Vojvodine je poznata stvar da je najvise trosio i da mu je Pajtic sve to tolerisao.
  • lucia

    08.11.2014 10:14
    Kere laju...
    ...a karavani prolaze!! Gebelsovi djaci odlično ste savladali "nauku", ali čujte, Vojvodina neće nestati. Previše grobova naših predaka Vojvodjana je u ovoj zemlji, a mi ih ne mislimo nikuda seliti u vrećama...Upamtite da pritisnuto jače, jače će da odskače.
  • Džoni Vajsmiler

    07.11.2014 21:21
    Aman bre
    Sikter bre od Vojvodine više. Priča sa SNS-om je završena.
    Idite u Obrenovac pa neka vam tapšu deca koju ste izveli, kako vas nije sramota.
  • Andjelija

    07.11.2014 19:19
    Lazic i Bugarski su kontadiktorni.
    Lazic i Bugarski su kontadiktorni. Prvo kazu da ne primaju novac pa na kraju kaze Lazic da primaju, i tacno je naveo sume. Znaci duple plate za nase vojvodjanske predstavnike Predraga Novikova i Andreju Stajic.
    A jel mozemo da vidimo biografije?
    I zvanicne sertifikate o polozenim stranim jezicima?
    Hvala lepo!
  • Atilla

    07.11.2014 19:12
    kao neki NGO
    Ja sam rekao da taj fond ne radi nikako. Oni ne znaju da prave projekte. Sve so su radil je neke radionice i to dosta povrsno. Zna se u Vojvodini ko i kako pise projekte. Ima nas maksimalno 30. Ovaj fond se ponasa kao neki NGO, prave neke priredbe a plate kao da je naftna kompanija.
  • @Džoni - Vajsmiler

    07.11.2014 18:28
    Ne znam kako se ti osecas, mozes nam reci?
    Ne znam ni kako se SNS ili DS oseca, ali posten svet se oseca gubitnicki. Zbog ovakvih stvari.
  • Rijana

    07.11.2014 18:25
    Nema Lazic toliko veliku platu...
    ...ali je ima drugi iz Fonda koji je i dalje na plati fonda a sedi u Briselu. Taj Novikov i njegova saputnica Stajic PR Menadzer su jednine diplomate sa srspkim diplomatskim pasosem koje primaju i dinarsku platu kada su inostranstvu. Oni su trebali zamrznutiu radni staz ali to je vec njihov prekrsaj. Al i Lazicev jer je on sada kao direktor odgovorno lice.
  • Džoni

    07.11.2014 18:18
    Vajsmiler
    Opet oni SNS-ovci.
    Shvatite, gotovi ste, stiže vam Šešelj, vidite šta ćete, manite se Vojvodine, za vas je Vojvoda.
  • anonimus

    07.11.2014 17:38
    a demant u blicu
    Citam komentare i kazu da ima dve funkcije, a ko nema? Koliko funkcija ima Bajatovic, Knezevic, Vucic, ajmo na grad, Jelic, Bokan, dirk. JKP-ova svi po dve funkcije,itd no ovaj se dobro uvalio ali njega EU placa tih 3000 eura a ostatak SR sto bi trebalo da bude realna plata u ovoj nasoj SR.NO BLIC JE POSTAO BLJAK NOVINA, KOLIKO IH SAMO PLACA SNS-a DA OBJAVLJUJE NEPROVEREN I NEPOTPUNE INFORMACIJE A SVE U CILJU PREUZIMANJA POKRAJINE SA PREPOSTENIM MIROVICEM, A NAROD JE SAD UPIJO OVU INFORMACIJU I KOLIKO GOD DA POKUSA DA JE DEMANTUJE NECE MU USPETI, A BLIC NARAVNO DEMANT NECE OBJAVITI!
  • Slavica

    07.11.2014 17:28
    poznato!
    Da, to nam je sve poznato. Zna se da Novikov Predrag i Stajic Andrea primaju dve plate.
    I to nisu jedini troskovi. Uzimali su i dnevnice i placali razne skole i obuke. Stajic Andrea je isla i na neki privatni fakultet, sve je placeno.
    Novikov je placao privatne casove francuskog.
    Da ne pricamo da je pravio po 50 hiljada evra godisnej raznih troskova putovanja. A vodio je cesto Stajicku sa sobom.
    Pajtic sve to zna, bez njegove podrske to bi moglo.
  • 07.11.2014 17:18
    @Dzoni
    ovde nije rec o SNS-ovcima vec o Ds-ovcama ne prebacujte loptu na stiroporase oni su jos zlato kakvi ste bili vi!
  • 07.11.2014 16:35
    Kad pre??
    Već stigao da 'kuka'...
  • 021

    07.11.2014 16:33
    uporno
    pricam da Pokrajinska administacija nema svoju ulogu niti svrhu vec da se namire partijski poslusnici...
  • Slaven

    07.11.2014 16:25
    u prekrsaju
    Lepo je priznao Lazic i sam sebe pokopao. Pogledajte pazljivo konferenciju za stampu Vlade vojvodine:
    http://www.youtube.com/watch?v=9FraENrtUJ4#t=169
    Lazic na kraju oko 16:25 kaze da primaju platu od 160,000 dinara i diplomatski dodatak od 3.445 evra. To je neistina. Ova devizna suma je plata a dinarski deo ne sme da postoji, on je mora da zemrzne staz, ali posto je postavljeno lice morao je da da otkaz a on to nije uradio. Kao bih vam rekao, Novikov je u preksaju i to ozbiljnom
  • Džoni

    07.11.2014 16:24
    Vajsmiler
    SNS-ovci ne mogu da shvate da su izgubili u Vojvodini.
    Vučiću, zasviraj i za pojas zadeni.
  • Brus Vilis

    07.11.2014 16:19
    Kad dodjem na vlast svi koji su ostvarili veću imovinsku korist od platežnih sposobnosti završiće u zatvoru. I sve sudije koje su zataškavale, odugovlačile i sprečavale sudske procese završiće u zatvoru. Tek posle ovoga baviću se ekonomijom.
  • Pedja Srem

    07.11.2014 16:15
    sve duplo
    Na sajtu ministarstva finansija stoji da Predrag Novikov prima oko pola miliona dinara.
    To je suludo i protiv zakona jer on prima dve plate, jednu diplomatsku a drugu dinarsku u fondu sto je nezakonito jer je morao da zamrzne funkciju i poziciju.
    Beice najsmesnije, tj najludje ako se utvrdi da mu se i radni staz duplo racuna.
  • :)

    07.11.2014 16:12
    :)
    Nego, gde idu oni na skijanje ove zime?
  • somborac

    07.11.2014 16:11
    A da Ovaj nije jos i ,,neformalni vlasnik"
    SIGNALA iz
    Sombora
  • !

    07.11.2014 16:10
    opet duple plate u toku stednje?
    Stedimo i dalje sa duplim platama? Nekome dve a nekome cemo od usta da otkidamo!
  • 07.11.2014 16:06

    Barabo, mozda tvoj komsija nema para detetu za vrtic, a ti ...onako diplomatski, dobar dan komsija, kako ste.
    Stidi se te sede KOSE NA GLAVI.
  • radnik

    07.11.2014 16:04
    "Evropski poslovi" za njihov dzep!
    "Evropski poslovi" za njihov dzep!

    To je to! Ni jedna fabrika u Novom Sadu nije otvorena a poprodavali su HINS, Jugoalat, Jugodent, Petar Drapsin, Kabel,... unistili sve. Industrijska zona moze slobodno da se preore ali i to kosta. Samo soping centre otvaraju a on proizvodnje nista.

    Svi na kopanje kukuruza!
  • Ljubomir

    07.11.2014 15:49
    Gledam na sajtu vlade Vojvodine njihove izjave.
    Pa ovo dvoje imaju duple plate, odluka je u redu ali su im dodali plate.
    To Sinisa Lazic na raju izlaganja i priznaje.
    http://www.youtube.com/watch?v=9FraENrtUJ4#t=169
  • 313

    07.11.2014 15:44
    POLAKO
    Razmišljamo.Uključimo mozak. Ko plasira ove informacije, u koje vreme i koji je cilj? Kome odgovaraju? Verovatno da se zajapurite i zakrvite komentarišući,gubeći iz vida sumornu svakodnevnicu i druge porbleme i teme.
  • Arpad, pisem projekte vec 15 g

    07.11.2014 15:35
    Ovde sve pise: http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/beneficiaries/index.cfm?lang=EN&mode=AD&type=grant&doSearch=false&push=reset

    Toliko o tome kako je fond dobijao projekte.
  • evropejac

    07.11.2014 15:13
    I ja bi hteo u Evropu sa tolikom platom...
  • Julijana iz Subotici

    07.11.2014 14:47
    duple plate
    Lazic je izjavio na sajtu Vlade Vojvodine da je po zakonu da predstavnici Vojvodine primaju dve plate. Dragi Lazicu, to je NEZAKONITO!
    Ispada da su predtavnici Vojvodine vise vredni, za razliku od MSP oni imaju duple plate i to ogromne.
  • Insajder iz Vlade Vojvodine

    07.11.2014 14:40
    Kakva neistina
    Počnimo sa pitanjem: Kada kažete ''Vojvodina'' da li u ovom slučaju mislite na sve subjekte registrovane na teritoriji APV ili samo na pokrajinske organe?


    Podsetićemo Vas su programi prekogranične saradnje koncipirani tako da u njemu sarađuju organizacije iz pograničnih regiona, npr. Severni Banat sa organizacijama iz mađarskih južnih županija, Borski okrug sa istočnim delovima Rumunije i Bugarske itd.

    Ovi programi datiraju još od pre desetak godina, tada je samo Mađarska bila član EU a Bugarska i Rumunija u procesu pridruživanja pa je Srbija samo sa ovim zemljama imala priliku da koristi pomoć EU.

    Ako pogledate sledeće linkove videćete da zahvaljujući geografiji najveći deo ''pokrivenih'' teritorija, tj. okruga se nalazi u APV. Takođe je najveći budžet programa prekogranične saradnje upravo onaj sa Mađarskom. Tako da nije potrebno mnogo matematike da se shvati da su Bačka i severni i srednji Banat najveći dobitnici ovih fondova pa je i taj procenat najveći.

    Sve u svemu vaša izjava o Vojvodini kao lideru nema smisla. Evo npr. Srem nema ni blizu projekata kao gore pomenutu okruzi u APV.
    Takođe su istočni i jugoistični okruzi Srbije veoma uspešni - budžet sa Rumunijom je iznad proseka, a opet okruzi prema Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini tek od pre par godina imaju priliku da konkurišu a budžet je neuporedivo manji.


    Tamo gde je pokrajinska administracija mogla da pomogne a nije jeste Fond koji bi aplikantima pozajmio novac za predfinansiranje i sufinansiranje projekate. Vi se umesto toga osnovali ''Kancelariju za evropske poslove'' koja je kasnije prerasla u ''Fond za evropske poslove''. Ovaj Fond sa budžetom od milion evra nije doprineo mnogo boljoj i kvalitetnijoj

    Šaljem Vam takođe jedan sajt Evrospke Unije, gde imate podatke o celokupnoj pomoći EU celom svetu:
    http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/beneficiaries/index.cfm?lang=EN&mode=AD&type=grant&doSearch=false&push=reset
    Ovde možete pretraživati donatore po imenu aplikanta, godini, zemlji itd.
    Pokušali smo da ubacimo sve kombinacije ali Izgleda da ovaj fond za svojih osam godina postojanja nije dobio nijedan jedini projekat. Apsolutna nula. Zapravo veliki minus s obzirom je i ono što su radili, tj. držali obuke spade u obično politikanstvo

    Npr. radnici ovog fonda su u Adi nedavno držali predavanje a bolje da su Adičani držali njjima predavanje s obzirom das u još 2008. Godine eveliko pisali i dobijali projekte:

    Contract Title Theme Organisation Action location Amount EC financirung Total costs Duration
    166547 05SER03/05/006 - Come on Over! Sectors not specified UDRUZENJE DUGA ADA Ada 9,674 17% 55,570 12 months
    166628 06SER02/03/017 - Friends by Nature Environmental policy and administrative management UDRUZENJE DUGA ADA Serbia- Ada 49,380 86% 57,180 12 months


  • 07.11.2014 14:39
    Evropski poslovi a srpsko muljanje
    Šta proizvodi taj fond,čime se bave dotična gospoda.Šifra delatnosti ko i kod drugih.Prodaja magle na veliko i malo.Najsmešnije od svega je to što kad u njegovu fotelju sedne neki iz one stranke " odgovorne prema svom narodu " platu neće smanjivati.Kao i jorgobanka onomad
  • Ognjen

    07.11.2014 14:21
    Lazić je izneo laž
    Analogija koju Siniša Lazić objašnjava nije tačna jer MSP kad pošalje ljude van zemlje ne isplaćuje i dinarske plate.
    Ovo dvoje iz Fonda evropski poslovi PRITIVNO zakoni o spoljnim poslovima dobijajau dve plate!!!
  • ivan

    07.11.2014 14:13
    Po cemu je ovaj na slici vazniji od nekog pekara ?
  • drot

    07.11.2014 14:11
    u fondu evropskih poslova
    Vrh vrha,dno dna,dokaz da nevolu svoj narod,imati mnogo nedati nikome a uzeti penzioneru,kilavom radniku,terati ga da radi do 65 godina sve pod parolom Evropa zdaj.I mace i imace a ti crkni i glasaj za podguzne muve koliki su to novci,nasli buraniju od 25000 hiljada da uporedjuju sa kojekakvim emeritusima,zasluznim gradjanima,a sta su to napravili od 1991 godine sem sto su sebe pa i naslednike obezbedili .Imaju po nekoliko primanja sta je za njih 10 % go kur..A ti rintaj placaj porez i dizi bitange.Smrt fazismu sloboda narodu
  • Ivan

    07.11.2014 14:10
    Novinari zamenili Lazića za Novikova
    Siniša Lazić je u Fondu od maja meseca.
    Prethodni dirketor Novikov je preko dve godine primao dve plate:
    - diplomatske oko 3,500 evra
    - plate direktora od oko 180.000 dinara
    Tako da su novinari verovatni mislili na njega.
  • djura

    07.11.2014 14:01
    klackalica
    Krenuo covek za Tadicem pa ga Pajta ubedio da ostane i ovaj ostao sad svi znamo i zasto, Ali nije to bitno sta bi sa onim obecanjima Vucica i Nikolica da ce sve takve pohapsiti????????????Sio mi ga djura......
  • inside

    07.11.2014 13:57
    realno - bruka
    O čoveku sa slike ne bih, vozi Mercedes od preko 100.000,00 eur i ova plata (čak i da je istinit ovaj iznos što je objavljen u Blicu) mu jedva pokriva troškove registracije, održavanja i goriva...

    a prethodni direktor je najskuplja investicija u istoriji pokrajinske administracije, njegova putovanja, obrazovanja, članstva... Brutalno! utisak koji je ostavljao - nije za priču.

    Šteta koju su napravili u diplomatiji, EU fondovima... je nemerljiva.


    Ako SNS dođe na vlast, samo će nastaviti... verovatno.
  • vinko

    07.11.2014 13:57
    за једнакост
    Срамота је да у јп Воде Војводине имају велике плате,а канали су запушени и каналски систем је катастрофалан.Запослени треба да имају плате као у Градској управи.Народ је на ивици издржљивостијер некима је држава маћеха а неки ни не осећају кризу
  • zloheb

    07.11.2014 13:51
    4 godine
    ako se ne varam, 3 i nešto godine od kako je otvorena kancelarija Vojvodine u Briselu.
    Kancelarija je 2011 'spakovana' u Kancelariju za evropske poslove, pa je to sve prepakovano u Fond za evropske poslove... I direktor KEP-a je postao direktor FEP-a.
    Pošto se velika frka dizala godinama oko otvaranja kancelarije - sad bi bilo zanimljivo napraviti presek stanja i razmisliti da li ta kancelarija (fond) ima ikakvu svrhu i smisao...
    Ako vam ponovo odgovore da je preko IPA stiglo više para za jedan projekat nego što kancelarija godišnje košta, onda se sprdaju sa vama pošto bi to stiglo i bez KEP-a/FEP-a...
  • Ćevara

    07.11.2014 13:49
    Motka...
    Pod hitno!!!
    E bar da on uzima te pare za sebe, ostavi sirotan 100 hiljada sebi ostalo nosi u stranku, i tako svi redom na funkciji!!
  • Mika

    07.11.2014 13:30
    *
    Za simpatičnog derana sa slike mesečno moja godišnja plata! Pa, to je nepravda!
  • 07.11.2014 13:24
    Pravda
    Meni smanjili crkavicu od penzije !! A oni se bahate sa platama od nekoliko stotina hiljada dinara.

    Zašto penzoneri moraju da snose teret fiskalne konsolidacije a ova bagra ne mora,?

    Pravedno bi bilo da im se plate smanje bar za 70 %
  • jovan

    07.11.2014 13:22
    Nisu oni krivi nego mi .
  • Stefan

    07.11.2014 12:56
    Srpske reforme
    Plata Angele Merkel= 7.000 e.
    Plate nemačkih gradonačelnika, 4.500-5000 e.
    Čisto radi poređenja.
    Tamo nema tajni za bilo čiju platu.
    Zato im država i ''propada''.
  • Zoltan

    07.11.2014 12:23
    Nakon rekonstrukcije ima da izbije na pola miliona. :-)
  • -

    07.11.2014 12:07
    -
    e sada znate zasto su naprednjaci pobedili i zasto je bilo toliko belih listica
  • ljuban

    07.11.2014 12:05
    sramota
    Kada bi se ovim i njima slicnim,lezilebovicima plate smanjile na 50 ili 60 hiljada,onda se ne bi morale smanjivati penzije i plate manje od pedeset hiljada dinara.Kako ih nije sramota da nista nerade a primaju plate 200,300,400,500 i vise hiljada dinara a visa pola pola gradjana nema hleba da jede ili jedva prezivljava.Nece ovo jos dugo moci....
  • baader

    07.11.2014 11:46
    a cemu ovaj sluzi?
  • Retro

    07.11.2014 11:46
    Nije bas istina
    Blic je neistinito izneo informaciju o Fondu Evropski poslovi. Plate jesu iznad proseka, s tim što direktor ima oko 120 hiljada.

    Informacija o plati od 431.000 može da važi za bivšeg direktora, sadašnjeg savetnika g-dina Predraga Novikova, koji živi i (ne)radi u Briselu, kao i njegova asistentkinja, tačnije PR, takodje iz Brisela. Uz regularnu platu, primaju dodatak koji primaju svi diplomatski predstavnici R. Srbije koji su u inostranstvu.
  • 07.11.2014 11:36
    Brat Grim
    Bila jedna država sirota kao sirće, nije važno kako se zvala. Njen aktuelni vođa je rešio da maksimalna plata bude 120.000 dinara i ni paru više , sve dok traje kriza u zemlji. Vođu su zbog te odluke svi poštovali....Narode,ko još veruje u bajke ?
  • Lala

    07.11.2014 11:32
    ???
    Prof.dr Perinu sa Instituta za plućne bolesti Vojvodine treba poslati finansijsku inspekciju jer nije moguće da u zdravstvu ima toliku platu, pa čak i da je direktor!
    Strašno!!!!!!
  • 07.11.2014 11:31
    jel ovaj zut? mislim sta kaze o rekonstrukciji pokrajinske vlade i zlim fasistima i rusofilima
  • 07.11.2014 11:28
    moto "i evropa i plata"
    Plata je usklađena sa evropskom plataom!
  • 07.11.2014 11:28
    Ziveo!
    Bojan Pajtic i Njegovi kadrovi koji zive kao pijavice na grbaci ovog napacenog, glupog naroda...
  • 07.11.2014 11:08
    A ko im daje tolike plate? Sta ti ljudi rade?Boli me zeludac kad vidim kako se neko razmece a neko nema ni za hleb!
  • as

    07.11.2014 11:05
    Ima jos dobrih strucnjaka dajte njima recept.
  • 07.11.2014 11:04
    Ovde je najisplativije biti evropejac i antifasista, pa kad te neko uhvati u kradji a ti ga lepo proglasis rusofilom i fasistom.
  • Voja

    07.11.2014 11:04
    A... jel kupuje on sunkarice i alpske salame podriguse, i pastete? :)
  • as

    07.11.2014 11:01
    Svaka cast.
  • 07.11.2014 11:00
    Ovo se može rešiti samo
    I kad mu skinu 10% ostaće mu moja godišnja plata.
    To je pravda koju nam nude naprednjaci
  • anonimus

    07.11.2014 10:58
    sasvim ok
    A koliko ono bese ima Bajatovic USPESNI DIREKTOR, pa KNEZEVIC kao clan UO u NIS-u inace lice koje je veoma strucno po pitanju Nafte i GAsa... A nasa draga Jorgovanka sa -44 miliona u kasi... Evropski poslovi sa direktno finansiraju iz EU, tako da njih drzava ne placa, ono sto je dobro za drzavu placaju PDV na svoje visoke plate!!!Sto se tice dir.KC-Kamenica sasvim normalna plata jer da je u Evropi na takvom polozaju imao bih oko 10.000 Eura plata, sudije takodje ali se i zna kolika je njihova odgovornost na tim pozicijama. Kod nas nazalost odgovornosti nema nego klepa, uzimaj otimaj i tako si nagradjen, jer radis za drzavu tj za stranku koja vodi drzavu nazalost u AMBIS!
  • 07.11.2014 10:56
    samo?
    Bruka, a dotični je bio koliko se sećam i Pokrajinski sekretar za privredu pre nekoliko godina.Iz fotelje u fotelju.Da mi je znati koliko je novca ušlo u Vojvodinu preko Fonda.
  • 07.11.2014 10:42
    Sombor
    Ovaj covek je iz Sombora i najodgovorniji je za njegovo unistavanje u zadnjih 10 godina.
  • 07.11.2014 10:29
    pisaj po sirotinji
  • 07.11.2014 10:21
    u stvari već su tamo a mi smo u Africi.
  • 07.11.2014 10:20
    nije čudo da "bi" u Evropu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna